Honningspecialisten, kvalitetshonning fra egne bigårde

Honning

 

Honning er blomsternektar, som bierne indsamler, inddamper og omdanner ved hjælp af enzymer. Den færdige honning består af ca. 70% letfordøjeligt frugt- og druesukker, ca. 10% maltsukker, ca. 2% rørsukker og ca. 18% vand. Derudover indeholder honning mindre mængder af pollen, mineraler, enzymer, vitaminer, proteiner og sporstoffer, der giver honning forskellig smag, farve og duft afhængig af de blomster, som bierne har hentet nektar i.

 

Fast eller flydende honning

Honning fås enten i fast eller flydende form. Den faste konsistens opnås ved krystallisering af sukkeret i honningen. Krystalliseringen kontrolleres af os, så vi opnår et fin-krystallinsk kvalitetsprodukt.

Al honning fra Nordeuropa er krystallinsk på grund af det relativt høje indhold af druesukker. Kun honning fra klokkelyng holder sig flydende uden opvarmning på grund af det relativt høje indhold af frugtsukker. Ved kraftig opvarmning og efterfølgende fin-sining vil krystallinsk honning også holde sig flydende; men denne behandling ødelægger alle enzymer og honningens fine smagsnuancer. Det er derfor ikke tilladt at opvarme honning kraftigt i Danmark. 

Som noget helt specielt kan Honningspecialisten tilbyde flydende, uopvarmet kvalitetshonning af klokkelyng fra vores egen bigård i Halland.

  

Kogebog

kogebog.jpg (11227 bytes)

Honningspecialistens honning er således et 100% rent naturprodukt, der – foruden at være en smagsoplevelse på et stykke brød - også har et utal af andre spændende muligheder i madlavning. Anden udgave af Camilla & Marie-Louise Brødsgaards kogebog, "En Verden af Honning", med spændende opskrifter med honning fra hele verden er nu udkommet. Køb bogen i internet-shoppen eller hos vores distributører. Her er en smagsprøve fra bogen.

 

Honningspecialisten v/ Marie-Louise & Henrik