Honning
Honning er blomsternektar, som bierne indsamler, inddamper og omdanner ved hjælp af
enzymer. Den færdige honning består af ca. 70% letfordøjeligt frugt- og druesukker, ca.
10% maltsukker, ca. 2% rørsukker og ca. 18% vand. Derudover indeholder honning mindre
mængder af pollen, mineraler, enzymer, vitaminer, proteiner og sporstoffer, der giver
honning forskellig smag, farve og duft afhængig af de blomster, som bierne har hentet
nektar i.
Fast eller flydende honning
Honning fås enten i fast eller flydende form. Den faste konsistens opnås ved
krystallisering af sukkeret i honningen. Krystalliseringen kontrolleres af os, så vi
opnår et fin-krystallinsk kvalitetsprodukt.
Al honning fra Nordeuropa er krystallinsk på grund af det relativt høje indhold af
druesukker. Kun honning fra klokkelyng holder sig flydende uden opvarmning på grund af
det relativt høje indhold af frugtsukker. Ved kraftig opvarmning og efterfølgende
fin-sining vil krystallinsk honning også holde sig flydende; men denne behandling
ødelægger alle enzymer og honningens fine smagsnuancer. Det er derfor ikke tilladt at
opvarme honning kraftigt i Danmark.
Som noget helt specielt kan Honningspecialisten tilbyde flydende, uopvarmet
kvalitetshonning af klokkelyng fra vores egen bigård i Halland.
Kogebog
Honningspecialistens honning er således et 100% rent naturprodukt, der – foruden at
være en smagsoplevelse på et stykke brød - også har et utal af andre spændende
muligheder i madlavning. Anden udgave af Camilla & Marie-Louise Brødsgaards kogebog,
"En Verden af Honning", med
spændende opskrifter med honning fra hele verden er nu udkommet. Køb bogen i internet-shoppen
eller hos vores distributører. Her er en
smagsprøve fra
bogen.